تبلیغات
به روزترین فروشگاه اینترنتی خرید کالا- لباس، لوازم خانه و آشپزخانه - پایان نامه بررسی روشهای مختلف آبیاری بر روی برخی صفات مرفولوژیك و فیزیولوژیك برنج

لمس دنیایی نو


Admin Logo
themebox Logo

محصولات ویژه




تاریخ:سه شنبه 18 اسفند 1394-03:37 ق.ظ

نویسنده :admin admin

پایان نامه بررسی روشهای مختلف آبیاری بر روی برخی صفات مرفولوژیك و فیزیولوژیك برنج

   
       
                       
            مقدمهبرنج به عنوان غذای اصلی حدود نیمی از جمعیت جهان به شمار می‎آید و به همین دلیل این محصول یكی از مهمترین منابع اصلی تأمین كننده نیاز غذایی جهان است (56،71) طبق آمار فائو مصرف سرانه برنج در كشورهای مختلف بین 24 تا 1102 كیلوگرم متغیر است و معمولاً كشورهای عمده تولید كننده برنج مصرف كنندگان عمده نیز هستند و تا حدی بین تولید و مصرف آنها موازنه وج           
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                               
                    دسته بندی                                        کشاورزی                   
                    بازدید ها                                         0                   
                    فرمت فایل                                         zip                   
                    حجم فایل                                         2201 کیلو بایت                   
                    تعداد صفحات فایل                                         98                   
           
               
                                دانلود پایان نامه بررسی روشهای مختلف آبیاری بر روی برخی صفات مرفولوژیك و فیزیولوژیك برنج                                                گزارش تخلف برای پایان نامه بررسی روشهای مختلف آبیاری بر روی برخی صفات مرفولوژیك و فیزیولوژیك برنج                               
           
       
       
           
                پایان نامه بررسی روشهای مختلف آبیاری بر روی برخی صفات مرفولوژیك و فیزیولوژیك برنج           
           
               
                   

                    فروشنده فایل                   

                   
                    کد کاربری 1113                   
                   
                    تمام فایل ها                   
               
               
                    کاربر               
               
           
       
       
       
           
           

مقدمه

1
فصل اول – كلیات3
1-1- سطح زیر كشت و میزان تولید در دنیا و ایران4
1-2- سابقه كشت برنج در ایران6
1-3- گیاه‎شناسی برنج6
1-3-1- نوع ژاپونیكا7
1-3-2- نوع ایندیكا7
1-3-3- نوع جاوائیكا7
1-4- سیستم‎های كشت برنج7
1-5- فیزیولوژی و مراحل رشد برنج10
1-6- فنولوژی و مراحل رشد برنج11
1-6-1- مرحلة رویشی11
1-6-2- مرحلة‌ زایشی12
1-6-3- مرحلة رسیدگی13
1-7- آب در گیاه14
1-8- آبیاری در برنج15
عنوانصفحه
1-8-1- روش آبیاری غرقاب دائم15
1-8-2- روش آبیاری متناوب16
1-8-3- آبیاری برنج براساس مراحل مختلف رشد17
1-9- اثر كمبود آب19
فصل دوم – بررسی منابع24
2-1- عملكرد25
2-2- اجزای عملكرد29
2-3- عملكرد بیولوژیكی34
2-4- راندمان مصرف آب34
2-5- شاخص برداشت37
2-6- فتوسنتز37
2-7- ماده خشك40
2-8- سرعت رشد محصول و سرعت رشد نسبی41
2-9- فواصل آبیاری و مقدار آب مصرفی43
2-10- مقاومت به خشكی46
2-11- كیفیت و پروتئین دانه48
2-12- شاخص سطح برگ49
– منابع51

مقدمه:

برنج به عنوان غذای اصلی حدود نیمی از جمعیت جهان به شمار می‎آید و به  همین دلیل این محصول یكی از مهمترین منابع اصلی تأمین كننده نیاز غذایی  جهان است (56،71). طبق آمار فائو مصرف سرانه برنج در كشورهای مختلف بین 2/4  تا 1/102 كیلوگرم متغیر است و معمولاً كشورهای عمده تولید كننده برنج مصرف  كنندگان عمده نیز هستند و تا حدی بین تولید و مصرف آنها موازنه وجود دارد.  ولی در كشور ما متأسفانه این توازن برقرار نیست و ایران به عنوان یازدهمین  كشور تولید كننده برنج، سومین وارد كننده در جهان است (11). برنج در كشور  ما بعد از گندم دومین كالای مصرفی از نظر مقدار و تنها غله‎ای است كه  منحصراً برای تغذیه انسان كشت می‎شود و در حدود نصف جیره غذائی 1/6 میلیارد  نفری از جمعیت دنیا را تشكیل می‎دهد (11) و در بخش عظیمی از قارة آسیا  تأمین كننده بیش از 80% كالری و 75% پروتئین مصرفی مردم است. در كشور ما  نیز به طور متوسط، روزانه 14% نیاز به انرژی از طریق برنج تأمین می‎شود  (11). این گیاه در بین گیاهان عمده زراعی دارای خصوصیات منحصر به فردی از  نظر مصرف آب است (رشد در شرایط غرقابی، غیرغرقابی و دیم). آب اولین و  اساسی‎ترین عامل محدود كننده تولید محصولات كشاورزی است. كمبود آب كه به  بحران قرن حاضر موسوم شده است باعث گردید دانشمندان و محققان تلاش‎های  وسیعی را در جهت یافتن راه حل‎های مناسب برای افزایش توان تولید واحد آب  مصرفی آغاز نمایند.

با توجه به محدودیت منابع آبی در كشورمان، افزایش جمعیت، نیاز روزان  كشور به امنیت غذایی و پایین بودن راندمان آبیاری در مزارع، ضروری است كه  برنامه‎ریزی دقیقی برای استفاده بهینه از منابع موجود صورت گیرد. در این  راستا هرگونه تلاش در بخش كشاورزی به عنوان بزرگترین مصرف كننده آب و بخصوص  برنج به عنوان پرمصرف‎ترین گیاه و رایج‎ترین كشت در شمال كشور كه 80 تا  85% سطح زیر كشت برنج كشور را تشكیل می‎دهد قابل توجه و تقدیر است.

بنابراین در كشور ما باید تولید به ازای هر واحد آب مصرفی جایگزین تولید  در واحد سطح ملاك ارزیابی‎ها قرار گیرد. در حال حاضر به ازای هر متر مكعب  آب مصرفی در بخش كشاورزی معادل 7/0 كیلوگرم محصول تولید می‎شود كه این رقم  در كشورهای پیشرفته حدود 2 كیلوگرم است (18). برای رسیدن به این ركورد،  كاراترین راه‎حل، افزایش بازده آبیاری و بهینه‎سازی مصرف آب می‎باشد.

مدیریت آبیاری به عملیات اجرایی در یك پروژه تحت بهره‎برداری گفته  می‎شود كه منتج به سود بیشتر كشاورزی گردد. این بررسی با تنظیم برنامه  آبیاری جهت حصول عملكرد مناسب بر روی ارقام محلی (حسنی، بیتام) صورت گرفته  است. ارقام محلی علی‎رغم عملكرد كم، به دلیل سازگاری با شرایط اقلیمی  منطقه، پخت و خوراك مطلوب و عطر و طعم مطبوع دارای بازارپسندی خوبی هستند و  شناخت این ارقام و پی بردن به خصوصیات بارز آنها می‎تواند كمك مؤثری در  تولید ارقام اصلاح شده بنماید. این تحقیق در راستای اهداف زیر به اجرا  درآمد:

– كاهش تلفات آب در آبیاری برنج

– افزایش راندمان كاربرد آب

– بررسی واكنش ارقام به كم آبیاری

– بهبود مدیریت آبیاری صفات فیزیولوژیكی با توجه به اعمال تیمارها

امید است نتایج حاصل بتواند در پیشبرد برنامه‎های زراعی و آبیاری مورد استفاده قرار گیرد.

           
                   
   


نظرات() 
 
لبخندناراحتچشمک
نیشخندبغلسوال
قلبخجالتزبان
ماچتعجبعصبانی
عینکشیطانگریه
خندهقهقههخداحافظ
سبزقهرهورا
دستگلتفکر



تبادل لینک هوشمند
[Link_Auto_Form]